Mituri legate de unghiile artificiale

Unghia artificială îmi strică unghia naturală.
Fals. Unghia „naturală“ este un produs mort al organismului uman. Ultimele tehnici au fost create special pentru a nu dăuna în nici un fel organismului uman. În concluzie, produsele nu dăunează nici unghiei, nici organismului. Unghia naturală poate fi afectată doar de tehnicianul care aplică unghiile false, daca acesta nu a lucrat corespunzător.

Unghiile false sunt vulgare.
Fals. Unghiile false pot avea lungimea şi forma pe care o dorim. Unghiile false pot arăta natural, iar dacă sunt corect lucrate nici nu pot fi deosebite de cele naturale.

Dacă porţi unghii false nu trebuie să te mai atingi de nimic.
Fals. Ne referim la unghiile false aplicate de catre profesionişti în saloanele de specialitate, şi nu la cele surogat pe care le găsim înşirate pe tarabele din piaţă. Unghiile false sunt mult mai rezistente decât unghia naturală, iar îndeletnicirile casnice nu vor fi afectate.

Unghiile false nu pot fi purtate mai mult de o lună.
Fals. Cu cât păstrăm unghiile false mai multă vreme, cu atât unghia naturală arată mai bine după ce renunţăm la unghiile false, cu condiţia să le întreţinem o dată la 2-3 săptămâni.
Dacă le punem şi le dăm jos la perioade mici de timp, unghia naturală are ceva mai mult de suferit din cauza pilirii frecvente (ca să punem şi să îndepărtăm materialul de protecţie, unghia naturală trebuie pilită, pilirea frecventă duce la subţierea unghiei naturale).

AVANTAJELE UNGHIILOR ARTIFICIALE
     - Oferă o largă varietate de culori
     - Pot avea forme pe gustul fiecăreia
     - Se rup mai greu decât unghiile naturale
     - Previn rosul unghiilor
     - Sunt mai elastice şi mai durabile
     - Oja rezistă mult mai mult