Unghii frumoase și sănătoase

Unghiile au nevoie de îngrijire continuă, ca orice parte a corpului. Ne place să ne simțim feminine și de aceea mâinile trebuie să fie principala noastră carte de vizită.

O să regăsiți în cele de mai jos câteva secrete de îngrijire a unghiilor.
1. Pregătește-ți mâinile prin a îndepărta stratul de ojă existent și prin spălarea cu săpun atât pe suprafața unghiilor cât și zona de sub acestea.

2. Înmoaie cuticulele ținând mâinile in apă călduță timp de 10-15 minute. Este bine ca în acea apă să pui și zeama de la o lămâie deoarece va ajuta la albirea unghiilor. Dacă unghiile și-au pierdut strălucirea datorită ojei, ea poate fi redată prin masarea acestora cu ulei de ricin încălzit.

3. După ce s-au înmuiat, cuticulele se împing spre bază cu ajutorul unui instrument special pentru cuticule, fără a exagera, deoarece există riscul afectării unghiei.

4. Pentru îngrijirea unghiilor poți folosi o cremă făcută în casă. Pentru această cremă ai nevoie de o lingurită de argilă, o linguriță de ulei de măsline și 3-4 picături de ulei esențial de lavandă. Ingredientele se amesteca iar crema obținută se pune într-un recipient dezinfectat. Se folosește din când în când aplicându-se pe unghiile curate și nelăcuite și masând ușor.

5. Unghiile casante pot fi îngrijite cu ajutorul unui amestec făcut din 2 gălbenușuri de ou și o linguriță de ulei de măsline. Se introduc degetele în bolul cu amestec și se țin pentru 10 minute. Se repetă tratamentul de două ori pe săptămână. Rezultatele se vor vedea în câteva săptămâni.

6. Gălbenușul de ou se mai folosește și în cadrul altui tratament pentru întărirea unghiilor alături de un sfert de cană de lapte și o linguriță de miere. Unghiile se țin pentru 10-15 minute în amestecul obținut, după care se clătesc bine.

7. Dacă ai obiceiul de a-ți roade unghiile poți folosi o ojă specială pentru asta. Nu uita însa ca experții îți recomandă ca din când în când să renunți la ojă pentru câteva zile și să lași unghiile să respire.


Toate aceste lucruri necesită timp liber și efort, dar prin acest lucru ne dovedim respectul pe care îl avem față de noi însene.